Home Assortiment Informatie Contact
 


De originele Powerball is ontworpen met een rotor (gyro) van hoge kwaliteit, welke snelheden kan bereiken van meer dan 13.000 omwentelingen per minuut en ± 18 kilo kracht kan genereren. Ook de Powerball heeft een “thermo-band” wat voor een goede grip en controle zorgt.

Deze Gyro is gebruiksvriendelijk en is ontworpen om te helpen bij sportblessures en om de complete armen -en met name de onderarmen- te trainen en de spieren soepel te houden.

De Powerball heeft een verwijderbare onderkant
waardoor de optionele snelheidsmeter kan worden bevestigd.

De Powerball Regular heeft geen ingebouwde lampjes zoals de andere Powerballs.

Dit ultieme ontwerp is net zoals de gewone Powerball zeer
gebruiksvriendelijk en heeft als extraatje ingebouwde led-lichtjes,
die door de dynamische beweging worden geactiveerd. Hoe sneller de rotor draait, hoe feller het licht wordt.

De Powerball heeft een balancerende rotor (gyro) die ± 18 kilo kracht kan genereren wanneer er snelheden van meer dan 13.000 omwentelingen per minuut worden gehaald.

De Powerball heeft een verwijderbare onderkant, waardoor de optionele snelheidsmeter kan worden bevestigd.

Met zijn rode leds is deze powerball ook nog eens een genot om te zien.

Dit model is de “Mercedes” onder de PowerBall’s. Hij is net zoals de gewone Powerball en de Amber Lighted PowerBall zeer gebruiksvriendelijk en heeft ook als extraatje ingebouwde blauwe led-lichtjes, die door de dynamische beweging worden geactiveerd.
Hij wekt net zoals de Amber Lighted PowerBall zijn eigen stroom op
en heeft dus geen batterijen nodig. Hoe sneller de rotor tolt, hoe feller de lampjes gaan branden, totdat je hele hand wordt omgeven door een gloed van licht.

De Powerball heeft een balancerende rotor (gyro) die ± 18 kilo kracht kan genereren wanneer er snelheden van meer dan 13.000 omwentelingen per minuut worden gehaald.

De Powerball heeft een verwijderbare onderkant, waardoor de optionele snelheidsmeter kan worden bevestigd.

Dit model is de “Mercedes” onder de PowerBall’s. Hij is net zoals de gewone Powerball en de Amber Lighted PowerBall zeer gebruiksvriendelijk en heeft ook als extraatje ingebouwde groene led-lichtjes, die door de dynamische beweging worden geactiveerd.
Hij wekt net zoals de Amber Lighted PowerBall zijn eigen stroom op
en heeft dus geen batterijen nodig. Hoe sneller de rotor tolt, hoe feller de lampjes gaan branden, totdat je hele hand wordt omgeven door een gloed van licht.

De Powerball heeft een balancerende rotor (gyro) die ± 18 kilo kracht kan genereren wanneer er snelheden van meer dan 13.000 omwentelingen per minuut worden gehaald.

De Powerball heeft een verwijderbare onderkant, waardoor de optionele snelheidsmeter kan worden bevestigd.

Dit verrassende en multifunctionele product is gebaseerd
op het idee van de natuurlijke opwekking van elektriciteit in de rotor.

Het kan dynamische titels en toerentalinformatie afbeelden.
Bedieningswijze: Start de Techno in de richting van de pijl op de rotor volgens de aangegeven methode.

Versnel de Gyro tot ten minste één ring van licht verschijnt (bij 6.000 RPM). Ontspan nu zorgvuldig uw handpalm en wacht tot de titels of het getal verschijnen.

Er zijn twee ingebouwde functies:

A. Het hoogste toerental

B. Het aantal omwentelingen binnen 30 seconden,
wanneer de rotor draait met een toerental tussen 2.500 en 6.000 RPM, gedurende 18 seconden (exclusief de tijd dat de titels worden afgebeeld).

De functies wisselen automatisch.

De inhoud van de titels is vast en wordt slechts twee keer getoond
wanneer de snelheid lager is dan 8.000 RPM. Wanneer de snelheid hoger is dan 6.000 RPM, wordt (behalve in het bovenstaande geval) het hoogste toerental aangegeven. Steeds wanneer een nieuw record wordt gevestigd, licht de LED op. Wanneer de snelheid daalt tot 2.500 RPM of lager, wordt het record niet langer afgebeeld.

Wanneer de snelheid hoger is dan 6.000 RPM, wordt het aantal omwentelingen binnen dertig seconden geteld. Als de snelheid binnen 30 seconden daalt onder de 6.000 RPM, begint de tijdtelling opnieuw.

De Aqua Swing® is ontworpen als een feedback mechanisme. Bewegingen dienen vloeiend te zijn. Als dat niet het geval is, dan geeft het water in de Aqua Swing® direct een haperende boodschap terug die je voelt, hoort en ziet. Juist daardoor is Flow Motion Fitness gemakkelijk te leren.
Je beweegt in een variëteit van gecontroleerde, ritmische, circulaire en vloeiende patronen, waarbij je geen overbelasting op de gewrichten kunt veroorzaken. Je bepaalt namelijk zelf het volume van het water.
Flow Motion Fitness met de Aqua Swing® levert een uitdagende oefening en je zult een verbetering constateren van:

 • Kracht en vitaliteit van het hele lichaam.
 • Addemhalingspatroon, energieniveau, en een verbeterde stofwisseling, waardoor het een ideaal beweegprogramma is voor afvallen.
 • Flexibiliteit, coördinatie, stabiliteit, balans, gevoel voor ritme en timing.
 • Flow Motion Fitness met de Aqua Swing® is de perfecte training voor sporten zoals tennis, golf, waterpolo, volleybal, badminton, softbal etc.omdat je er ook je techniek mee verbetert.
  De conditietrainers van de Nederlandse Tennisbond (KNLTB) integreren dit programma reeds in de training van toptennissers.
  Meerdere fysiotherapeuten en fitnessinstructeurs gebruiken het in hun centra en binnen bedrijven voor behandeling en ter preventie van RSI en er zijn basisscholen waar het aan kinderen wordt onderwezen als fitnessprogramma.

  Om optimaal te presteren op het werk en in de sport is het belangrijk dat ons autonome stelsel goed functioneert. Het gaat hier om die lichaamsfuncties die buiten de wil om worden gestuurd door het lichaam: hart- long- darm-functie, genitaal stelsel enzovoort.
  Dit autonoom stelsel functioneert bij de gratie van een goede doorbloeding van de borst en buikholte die ontspringt uit de grote lichaamsslagader, de aorta. Haar verloop is als een soort ringweg met uitvalswegen. Onderweg wordt er bloed gedistribueerd naar alle mogelijke organen en ook de armen en benen.

  Ademhaling en beweging
  Gezondheid van organen en aorta worden in eerste instantie gegarandeerd door dynamische bewegingen in deze structuren. Regelmatige en vloeiende bewegingen houden de souplesse en zo de optimale doorbloedingmogelijkheden van genoemde structuren intact.
  De (abdominale) ademhaling die van nature bij elk kind aanwezig is, zorgt voor deze beweging.

  Bij het volwassen worden groeien de verantwoordelijkheden en stress, waardoor de ademhaling oppervlakkiger wordt en zo de beweeglijkheid in dit gebied doen verminderen. Er treedt een verstarring op. Het gevolg is dat op den duur de circulatie van bloed niet optimaal is en zo het autonome stelsel steeds minder goed kan functioneren.

  Weerstand
  Naarmate de verstarring groter wordt en de bloedcirculatie afneemt, zal de energieke kracht van het organisme, gestuurd door het autonome stelsel, afnemen waardoor de lichaamsweerstand vermindert. De vatbaarheid voor ziekten is groter dan voorheen en verkoudheden en lichamelijke kwetsuren kunnen vaker voorkomen. Deze helen minder snel. De betreffende persoon voelt zich niet fit en het kost meer energie om optimale intellectuele en lichamelijke prestaties te leveren.

  Massage van verstarde structuren
  Voorwaarde voor het behouden van een goede gezondheid is om het punt waar de verzwakking zich als eerste presenteert, te herkennen en aan te pakken. Het centrale draaipunt van het lichaam bevindt zich 1 tot 4 cm onder de navel en staat bij Chinezen bekend als "Dan Tian". Japanners noemen het "Hara" en Ameri-kanen gebruiken de term "Power House".

  Organische aandoeningen of andere verstoringen van het autonome stelsel presenteren zich in de meeste gevallen als reactiepunten in de buikspieren. Deze reactiepunten kunnen zich voordoen als pijnpunten, verhardingen, knobbels, of verslapping van gedeeltes van de abdominale musculatuur.
  Dergelijke verstoringen van de normale fysiologische toestand in de musculatuur zullen het optimaal gebruik van de Aqua Swing® ongunstig beïnvloeden. De Chinese geneeskunde gebruikt deze reactiepunten om problemen in het autonome stelsel van het organisme te herkennen en tegelijk te behandelen. Dit wordt op zeer effectieve wijze gedaan door een eenvoudige shiatsu techniek toe te passen met behulp van de Basic Ab Touch (BAT®). Deze behandeling herstelt de organische problemen en tevens de musculaire verstoringen in de buik. Bovendien wordt het fysieke kracht-centrum van het menselijk lichaam door middel van deze massagevorm versterkt.


  Het ontstaan van klachten aan schouders en armen gaat vrijwel altijd gepaard met een immobiliteit en starheid van de bovenrug en een verstoord bewegingspatroon in de rest van de bewegingsketen.
  Het unieke van “Flow Motion Fitness” met de Stirring Wheels® is dat een combinatie van circulaire bewegingen wordt gemaakt met armen en schouders, gekoppeld aan vloeiende bewegingen van de rug tegen een bepaalde weerstand in. Tijdens het strekken wordt kracht ontwikkeld.
  Doordat de bewegingen circulair verlopen, kan er geen overbelasting van het lichaam optreden en wordt een beter functioneren van de gewrichten met de bijbehorende spieren, banden en pezen gestimuleerd.

  Het toestel is op iedere lichaamslengte in te stellen doordat:
  1. De draaiplateaus ten opzichte van elkaar verschuifbaar zijn
  2. De arm met het handvat instelbaar is ten opzichte van het draaiplateau
  3. De hoogte van het toestel op ergonomische wijze instelbaar is.

  De weerstand van de bewegende draaiplateaus kan traploos worden gevarieerd. Bij gebruik van de maximale weerstand komt er veel kracht op de Stirring Wheels® te staan en daarom is fixatie van het toestel bij intensief gebruik noodzakelijk.
  Om dit te realiseren is een houten vloerplaat ontwikkeld, die je met een paar simpele handelingen weer kunt loskoppelen. Met een paar slimme accessoires is de vloerplaat weer gemakkelijk te gebruiken als een onafhankelijk oefenapparaat, namelijk het Dynaboard®.

  “Flow Motion Fitness” met de Stirring Wheels®

 • Combineert kracht en flexibiliteit
 •  
 • Herstelt het natuurlijke en gezonde bewegingspatroon van de gehele bewegingsketen van de bovenste extremiteiten.
 •  
 • Verbetert reactievermogen, coördinatie en conditie van het lichaam.
 •  
 • Bevordert de motorische intelligentie.
 •  
 • Corrigeert de lichaamshouding.
 •  
 • Werkt preventief voor blessures.
 •  
 • Versnelt revalidatie bij blessures.
 •  

  Een van de beste manieren om sterker te worden in de spieren rondom het enkelgewricht, is krachttraining met behulp van een Dynaband. Om de Dynaband effectief te kunnen gebruiken hebben wij het Dynaboard® ontwikkeld. Met behulp van het Dynaboard® kan elke bewegingsrichting van de enkel tegen een weerstand in geoefend worden, waardoor kracht en coördinatie in de spieren rondom de enkel ontwikkeld worden.


  Uw trainingsprogramma zal effectiever zijn als u zorg draagt voor een goede warming-up. “Flow Motion Fitness” met de Aqua Swing ® is hier een uitstekende methode voor.

  Dit vernuftige toestel is ontwikkeld voor het oplossen van een specifiek probleem bij de training van topsporters en bodybuilders. Het is namelijk een toestel om de spieren van het onderbeen te oefenen. Niet alleen om weerstand te geven tegen dorsiflexie, maar het biedt ook een effectieve manier om versterkingsoefeningen te doen tegen pronatie en supinatie van de voet. Het geeft al die trainingsvoordelen waar we in een toestel naar moeten kijken, dat wil zeggen het vereist dynamische stabilisering, schakelt de correctorspieren in en staat oefening over het volledige bewegingsbereik van het enkelgewricht toe. Bovendien kunnen er rotatoire bewegingen mee gemaakt worden en daarmee past gebruik van dit toestel volledig in het “Flow Motion Fitness” concept.

  Het is tevens het beste oefentoestel waarmee men kuitkrampen kan voorkomen en waarmee de scheenbeenspieren van hardlopers versterkt kunnen worden ter preventie van “shinsplints”.


  Het toestel is ook geschikt om er effectieve kniestrekoefeningen mee te doen. Het voordeel is hier dat maar weinig gewicht nodig is om toch het maximale voordeel van de weerstandtraining te hebben.

  Als u het toestel gebruikt terwijl u zich in liggende positie bevindt, traint u behalve de onderbeenspieren ook de buikspieren.

  De constructie van het toestel is zodanig dat hij voor iedere voetmaat gebruikt kan worden.

  De Groundcontroller® kan ook voortreffelijk gebruikt worden voor polstraining. De spieren van de onderarm worden door dorsiflexie, radiale en ulnaire deviatie en door rotatiebewegingen van de pols op prachtige wijze geoefend en versterkt. Door de hefboomwerking van het instrument kan het met een minimum aan hulpgewichten maximale oefenweerstand geven.
  Een warming-up in de vorm van “Flow Motion Fitness” met de Aqua Swing® geeft een goede voorbereiding voor het oefenen met de Groundcontroller®.

  Deze balansplank is van groot belang in het herstelproces en bij de preventie van blessures aan enkels, knieën, bekken en rug. Maar ook het prestatievermogen wordt door oefeningen met deze kinesthetische wipplank bevorderd. Onder kinesthesie verstaat men het waarnemen van de bewegingen van het lichaam. Als aanvulling op “Flow Motion Fitness” met de Aqua Swing® vormt de Basic Balancer® een krachtig hulpmiddel met grote waarde voor de sportgeneeskunde.

  Werken met de Basic Balancer® kan op twee verschillende niveaus qua moeilijkheidsgraad. In de moeilijke positie, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van het middelste steunvlak, is oefenen lastiger dan met de meer gangbare balansplanken. Maar als u ze eenmaal heeft leren uitvoeren dan zal dat resulteren in een grotere lichaamsbeheersing, hetgeen onontbeerlijk is voor prestaties op topniveau.
  In de beginfase zult u echter in de gemakkelijke positie al zeer spoedig een grotere stabiliteit verkrijgen en daarmee heeft u een goede voorbereiding op het zwaardere werk in de moeilijke positie.

  U kunt op twee manieren op de Basic Balancer® staan: zodanig dat u er bewegingen naar links en rechts opzij mee kunt maken, of zo dat u naar voren en achteren kunt wippen.

  Werken met de Basic Balancer ® zal u helpen om uw gevoel voor bewegingen te ontwikkelen, als een soort zesde zintuig. Dat is precies wat kinesthesie inhoudt: gewaarwording van fysieke bewegingen.
  Kinesthetisch besef mondt uit in efficiënter bewegen, met de juiste mate van spierinspanningen: niet te veel en niet te weinig.

   

  De Flow Motion Balancer® is een perfecte aanvulling op de Basic Balancer®, omdat hiermee het evenwichtsgevoel en stabiliteit in de dynamiek worden ontwikkeld. Uw prestaties -van korfbal tot skiën en van rugby tot kegelen- zullen werkelijk opvallend verbeteren als u van dit evenwichtige duo gebruik maakt. Bovendien is het een plezier om er mee te werken. Wij combineren oefeningen met de Basic Balancer® en met de Flow Motion Balancer® in ons revalidatieprogramma van knie, enkel en heupblessures, maar ook om de beginselen van efficiënt bewegen te leren.

  De balk heeft een brede en een smalle zijde en met behulp van de vernuftige steunen kunt u de bewegingen op de brede kant leren beheersen en ze andermaal lastiger maken door ze daarna op de smalle kant uit te voeren.
  Door oefenen op de balk krijgt u sterkere knieën en enkels. Verder zullen de spieren van hoofd en nek zich erdoor ontwikkelen en die van ribben en wervelkolom en tussen wervelkolom en bekken. Oefenen op de balk moet altijd vanuit “alignment” worden gedaan en is dus een prima manier om de houding te corrigeren. U zult een gevoel van structurele eenheid, van fysieke harmonie ervaren. Ten slotte zal het werken met de evenwichtsbalk u in staat stellen om activiteiten van hoger niveau te kunnen uitvoeren.
  De optimale lengtemaat is ca. 3,5 meter, maar u kunt hem desgewenst in andere lengtematen bestellen zodat u er ook thuis mee kunt werken.

  Van oefeningen met de Flow Motion Balancer ® zal iedere sporter en iedere revalidatiepatiënt voordeel hebben. De volgende elementen zullen ontwikkeld worden:

 • Evenwichtsgevoel
 • Stabiliteitsspieren
 • Kinesthesie (gevoel voor eigen lichaamsbeweging en houding)
 • Bilaterale coördinatie
 • Motorische intelligentie

 • Als u de oefeningen op de Basic Balancer® en de Flow Motion Balancer® goed onder de knie hebt, kunt u met de Jumping Box® gaan werken. Dit toestel bestaat uit twee kisten die over elkaar kunnen schuiven. De buitenste kist kan door middel van twee stokken en gaten in de binnenkist op vier verschillende niveaus worden geplaatst. Het laagste niveau is dat waarbij de buitenkist om de binnenkist gewoon op de vloer rust.

  Doel van de oefeningen met Jumping Box®:

 • Zacht landen na een op- en afsprong van vloer naar Box en van Box naar vloer
 • Opspringen vanuit evenwichtige houding en evenwichtig neerkomen
 • Het zwaartepunt omhoog brengen
 • Op de juiste manier neerkomen, met behulp van vooral de spieren
 • Volledige strekking van het lichaam
 • Oefenen met de Jumping Box® is van zoveel gewicht omdat, als u eenmaal geleerd hebt om met beide voeten gelijktijdig, zacht verend en in evenwicht neer te komen, u daarmee de meest voorkomende oorzaak van (achilles)peesontsteking tot een minimum terugbrengt. Om nog maar te zwijgen van de kniebandbeschadigingen bij sporters die wel veel springen, maar geen goede spring- en landingstechniek hebben. Tevens zult u door de juiste motorische ontwikkeling werkelijk buitengewone verbetering van uw verticale sprongvermogen beleven.

   

  De Gyroweight is dé perfecte aanvulling op de trainingen met de powerball. Waar de powerball vooral de polsgewrichten losmaakt en het onderarm traint, maakt de Gyroweight de schoudergewrichten los en traint de biceps, schouders en rugspieren.

  De Gyroweight is een nieuw product, maar wordt nu al door veel fysiotherapeuten geprezen door zijn effectiviteit en simplisme.

  Het systeem is ook simpel te noemen; de bedoeling is dat de kogel, die zich binnen in de polycarbonaat koker bevindt, wordt rondgedraaid. Dit idee noemt men een gyroscoop, en wordt ook gebruikt bij de powerball.
  Hoe sneller men de bal draait, hoe zwaarder de druk op de armen wordt en hoe pittiger de training. Twee maal vijf minuten per dag trainen is daarom ook meer dan genoeg.

  Trainen met de Gyroweight wordt aangeraden bij:
  - Rugklachten in de bovenrug
  - Repetetitieve handelingen van de schouders en armen.
  - Sporten waarbij de armen veelvoudig worden gebruikt. bijvoorbeeld tennis, hockey en golf.

   

  De Manual Power combineert een drietal fantastische eigenschappen:

  - trainingsapparaat voor handen, polsen en armen;
  - oplader voor uw mobiele telefoon;
  - oplaadbare zaklamp.

  De Manual Power is een gyroscoop, gebaseerd op de eerste wet van Newton. Door een draaiende beweging vanuit de pols wordt de rotor die zich in het hart van de Manual Power bevindt draaiende gehouden. Tijdens dat draaien wordt energie opgewekt die door de slimme constructie kan worden gebruikt voor het opladen van een mobiele telefoon. En als geen telefoon is aangesloten wordt de energie opgeslagen in de ingebouwde accu. Klaar voor gebruik van de zaklamp.

  Zo wordt de energie die u opwekt tijdens het trainen altijd zinvol besteed.
  Daarmee is de Manual Power niet alleen een coole gadget, maar ook een ontzettend handig, multifunctioneel apparaat!